1. Home
  2. /
  3. בלוג אחסון אתרים
  4. /
  5. שיפור מהירות אתר וורדפרס

שיפור מהירות אתר וורדפרס

14/09/2022

זה די ברור שכל אחד מעדיף אתרים מהירים על איטיים. ואם העסק האינטרנטי שלך בנוי על וורדפרס,

אם עוד לא הבנת, זירוז אתר הוורדפרס שלך יכול לעזור לאתר שלך בהרבה מישורים. המשתמשים שלך יהיו מרוצים יותר, מנועי החיפוש שלך יהיו מרוצים יותר ועוד… אבל, למרבה הצער, וורדפרס לא תמיד מקלה על אספקת דפים מהירים לגולשים.

הנה החדשות הטובות: ישנן דרכים רבות לטובת שיפור מהירות אתר וורדפרס, ואתה יכול ליישם כמה מהן מיד. זה רק דורש קצת סבלנות מצידך. בפוסט זה, נדון מדוע כדאי להחזיק אתר וורדפרס מהיר. לאחר מכן, נשתף 25 דרכים בהן תוכל לייעל את זמני הטעינה שלך.

למה כדאי לבצע שיפור מהירות אתר וורדפרס?

כאשר בודקים אתרים חדשים, שום דבר לא יגרום לי ללחוץ על כפתור ה"חזרה" כמו דף אינטרנט איטי. ואני די בטוח שאני לא לבד כאן – ביצועי האתר משפיעים מאוד על חווית המשתמש ומעצבים במידה רבה את האופן שבו מבקרים שופטים את האיכות של עסק מקוון.

אין הרבה מקום לטעויות כשמדובר במהירות עמוד וסבלנות. לפי גוגל, האתר שלך אמור להיטען תוך שתי שניות או פחות. אחרת המבקרים מתחילים לאבד עניין. ביצועי הדף הם גם פרמטר לדירוג המשמש את מנועי החיפוש כולל גוגל. ככל שהאתר שלך מהיר יותר, כך גדל הסיכוי שמיקומך בסדר ההופעה במנוע החיפוש בגוגל יהיה גבוה יותר.

כעת, וורדפרס לא בדיוק מתמחה במהירות. זה נובע במידה רבה בחלקו מהאופן שבו וורדפרס פועלת: כאשר מישהו מבקר בדף באתר שלך, וורדפרס בונה באופן דינמי את הדף על ידי שליפת נתונים ממקורות שונים – כמו מסד הנתונים של וורדפרס וקובצי ערכת נושא – ואז משלב אותם לקובץ HTML שנשלח לדפדפן של המבקר. בניית דפים "בתנועה" כזו לא תמיד אידיאלית לביצועים.

בנוסף, ערכות נושא ותוספי וורדפרס כולם צורכים משאבי שרת יקרי ערך, גם אם אינך משתמש בהם באופן פעיל באתר שלך. יותר מדי דברים שפועלים בשרת האינטרנט שלך בבת אחת ימצו את המשאבים שלו, יאטו את הדפים שלך ויגרמו לרמת המרות נמוכה.

כפי שנראה בקרוב, גישות רבות להאצת וורדפרס הן די לא טכניות, בעוד שאחרות כוללות התקנת תוסף או אפילו שינוי חלק מהקוד בעצמך (כל עוד אתה יודע מה אתה עושה). ייתכן אפילו שתתחיל לראות שיפורים לאחר ביצוע רק אחד מהצעדים האלה.

כיצד להאיץ את אתר הוורדפרס שלך?

  1. הפעל מבחני ביצועים.

ראשית, בואו נבין היכן האתר שלכם עומד מבחינת ביצועים. אין מדד מקיף שמסכם זאת, מכיוון שהביצועים משתנים לפי האזור הגיאוגרפי של כל גולש, חוזק החיבור לאינטרנט והאם האתר שלך שמור בדפדפן שלו.

מהירות הדף תשתנה גם בין דפי האתר שלך, בהתאם לכמות וסוג התוכן בכל אחד מהם. דפי בית של אתרים הם בדרך כלל נקודת המוצא להערכת מהירות הטעינה, אם כי אתה צריך גם לבדוק כל עמוד אחר עם תנועה גבוהה במיוחד.

כדי לקבל את ההערכה המוחשית הטובה ביותר, בדוק את האתר שלך עם כלי למדידת ביצועים בחינם כמו page speed. פשוט הדבק את כתובת האתר של דף הבית שלך וראה כיצד האתר שלך מתפקד. כלי זה ורבים אחרים אפילו מספקים הצעות מהירות שתוכל ליישם, ואז נסה שוב.
הקפד לבדוק את הביצועים באופן קבוע, במיוחד לאחר הוספת פונקציונליות חדשה. זה יאשר שהאתר שלך ממשיך לספק דפים במהירויות תחרותיות.

2. בחרו מאחסן אתרים אמין.

אחסון אתרים איכותי הוא הבסיס לאתר וורדפרס מהיר. חיוני שתבחר גם ספק איחסון וגם תוכנית העונה על דרישות רוחב הפס והביצועים שלך. רוב המאחסנים של וורדפרס מציעים מספר סוגי אחסון: איחסון בשרת משותף, איחסון בשרת ייעודי, איחסון בשרת וירטואלי פרטי (VPS) ותוכניות אחסון מנוהלות לאתרי וורדפרס.

כשאתה בוחר תוכנית איחסון וורדפרס, אתה בדרך כלל מקבל את מה שאתה משלם עבורו. בקצה אחד של הספקטרום, יש איחסון בשרת משותף. תוכניות אלה מאפשרות לך לאחסן את האתר שלך באותו שרת כמו מספר אתרים אחרים. אתה לא יכול לנצח את מחירי האיחסון המשותפים, כך שמשתמשי וורדפרס חדשים יותר עשויים לבחור באפשרות זו כדי לצבור תאוצה באינטרנט לפני השדרוג. עם זאת, הביצועים שלך ייפגעו אם אתר אחר בשרת שלך יקבל הרבה כניסות, מכיוון ששניכם פועלים על אותם משאבים.

אתרים מבוססים עם יותר תוכן ורמות גבוהות יותר של תעבורה קבועה צריכים במקום זאת למצוא תוכנית איחסון ייעודית, VPS או מנוהלת מספק מכובד. תוכניות אלה יקצו מספיק משאבי שרת כדי לטפל בתעבורה מוגברת מבלי להשפיע על זמן הטעינה.

3. הקפיד לעדכן הכל.

עדכונים הם חלק מהחיים אם אתה מנהל וורדפרס. ליבת וורדפרס, ערכות נושא ותוספים כולם צריכים להתעדכן כדי לעזור לאתר שלך לפעול בצורה יעילה ככל האפשר, בין היתר. הפעל תמיד את הגרסאות העדכניות ביותר כדי לייעל את הביצועים, לשמור על אבטחת האתר שלך, לתקן באגים ולהבטיח שכל תכונה וכלי פועלים כפי שהם צריכים.

4. השתמש בגרסה העדכנית ביותר של PHP.

PHP היא שפת הסקריפט המניעה את כל אתרי וורדפרס. זוהי שפה בצד השרת, כלומר הקבצים שלה מאוחסנים ומבוצעים בשרת האינטרנט המאחסן את האתר שלך. כמו ערכות נושא ותוספים, PHP גם משחררת עדכונים מדי פעם כדי לפעול בצורה יעילה יותר, מה שבתורו עוזר לדפים שלך להיטען מהר יותר.

הגרסה היציבה האחרונה של PHP היא PHP 7, שיצאה בשנת 2015. PHP 7 הוא שיפור משמעותי בביצועים בהשוואה ל-PHP 6, ואין באמת סיבה ללמה לא להפעיל את האתר שלך בו.

אתה יכול גם לבדוק את התיעוד של אתר האיחסון שלך או לפנות לתמיכה כדי לראות באיזו גרסה של PHP אתה משתמש. אם זה לא PHP 7, בקש מהמאחסן שלך לעדכן את גרסת PHP של האתר שלך.

5. מחק תוספים שאינם בשימוש.

איכות עדיפה על כמות כשזה מגיע לתוספי וורדפרס. מכיוון שכל תוסף הוא כמו חתיכת מיני-תוכנה באתר האינטרנט שלך, ריצות רבות מדי בבת אחת יכולות להשפיע לרעה על זמני הטעינה של האתר שלך. גם אם אתה לא משתמש בתוסף מסוים, יש סיכוי שהוא עושה עבודה מיותרת ברקע וצורך משאבים. אולי הגיע הזמן לקצץ.

התחל בביטול כל התוספים שאתה בטוח שלעולם לא תשתמש בו שוב. בדוק את האתר שלך לאחר כל השבתה, ולאחר מכן מחק את התוספים הללו לאחר וידוא שהכל עדיין עובד. לאחר מכן, השבת את התוספים אחד אחד כדי לראות אילו מהם עושים את ההבדל במהירות. שקול למצוא חלופות קלות משקל לתוספים אלה.

6. התקן תוספים באיכות גבוהה בלבד.

כעת, לאחר שטיפלת בחלק הכמות על ידי חיתוך התוספים המיותרים שלך, ודא שהתוספים שאתה שומר בסביבה הם באיכות גבוהה. התוספים הטובים ביותר של וורדפרס מקודדים בצורה כזו שהם צורכים רק את משאבי השרת שהם צריכים, כאשר הם צריכים אותם. תוספים אלה גם קלים בקוד ולא יתפסו יותר מדי שטח אחסון בשרת שלך, ומתעדכנים באופן קבוע כדי להתעדכן בעדכוני הליבה של וורדפרס.

הדרך הטובה ביותר לוודא שהתוספים שלך ידידותיים לביצועים היא על ידי בדיקת רשימות המלצות (יש לנו הרבה כאלה – התחל כאן אם אתה מעוניין), שבדרך כלל מביא בחשבון את מידת היעילות של כל תוסף בנוי ומתוחזק. לפני התקנת תוסף חדש, בדוק ביקורות ומשוב עבור תלונות על ביצועים גרועים, והפעל מחדש בדיקות ביצועים לאחר ההפעלה כדי לוודא שהמהירות שלך לא הושפעה משמעותית.

7. השתמשו בערכת נושא קלת משקל.

כמו תוספים, ערכת הנושא של הוורדפרס שלך עשויה להטיל עומס מיותר על שרת האינטרנט שלך. ערכות נושא עמוסות בתמונות ובאפקטים באיכות גבוהה עשויים להיראות מגניבים, אבל יש להם מחיר. אפקטים מפוארים עשויים לדרוש הרבה קוד, והרבה נושאים מתוכנתים בצורה לא יעילה, שניהם מנפחים את גדלי הקבצים ומאטים את ביצועי הדף שלך.

במקום זאת, בחר ערכת נושא פשוטה רק עם התכונות הדרושות עבור הדפים שלך. אתה תמיד יכול להוסיף אפקטים נוספים מאוחר יותר באמצעות תוספים או CSS מותאם אישית אם תרצה.

8. בצע אופטימיזציה של תמונות.

תמונות גדולות הן גורם נפוץ נוסף לאתרי וורדפרס איטיים. צמצם את גודל קבצי התמונה שלך ככל האפשר מבלי להקריב את איכות התמונה. המטרה היא לחסוך מקום אך להימנע מלגרום למשתמשים לפזול כדי לראות את התוכן הויזואלי שלך.

ניתן לדחוס קבצי תמונה עם פוטושופ או כל תוכנת עריכת תמונות אחרת. אתה יכול גם לנסות תוסף אופטימיזציה של תמונות וורדפרס כמו Smush או EWWW Image Optimizer.
למאמר על אופטימיזציית תמונות

9. נסה לטעון "בעצלתיים" את התוכן שלך.

אם הוורדפרס שלך כולל הרבה תמונות, אתה יכול גם ליישם טעינה עצלה. במקום עיבוד מלא של כל התמונות בדף בבת אחת כאשר הדף נטען לראשונה, טעינה עצלה טוענת רק את התמונות המופיעות בחלון הדפדפן של המשתמש, ודוחה את טעינת השאר עד שהמשתמש גולל מטה אליהן.

טעינה עצלה נותנת רושם של זמן טעינת עמוד מהיר יותר מכיוון שהתוכן שלך נטען בהדרגה, במקום לדרוש מהדפדפן שלך לבצע את כל עבודת הטעינה בבת אחת. מלבד תמונות, ניתן להחיל טעינה עצלה על מדיה אחרת כמו הטבעת וידאו, וגם, תוכן אחר של עמודים כמו טקסט והערות.

10. אל תאחסן סרטונים בשרת שלך.

הסיבה לכך היא שמכל סוגי הקבצים שתוכלו לאחסן בשרת איחסון האתר שלכם, סרטונים הם אחד האלמנטים עתירי המשאבים הרבים ביותר. הם צורכים מקום ויכולים להאט מאוד את הדף שלך בעת הטעינה. אחסון של אפילו סרטון אחד באתר שלך יכול לפגוע בביצועים.

ובכל זאת, סרטונים הם דרך מצוינת למשוך את המבקרים, אז לא כדאי לוותר עליהם לחלוטין. במקום להכניס סרטונים לספריית המדיה שלך, השתמש בשירות אחסון סרטונים של צד שלישי כמו YouTube, Vimeo. שירותים אלה מטפלים באחסון הוידיאו עבורך, כך שכל מה שאתה צריך לעשות הוא למקם את הסרטון בדף שלך עם קוד הטמעה. זה לא משנה למבקרים (הם עדיין יראו את אותו סרטון), אבל חווית המשתמש שלך תשתפר מאוד.

11. צמצם את גדלי קבצי CSS ו-JavaScript.

CSS ו-JavaScript הם בסיסיים לאתר שלך – הם מעלים את הדפים שלך מעבר לחומות של HTML רגיל. עם זאת, קבצים אלה צריכים להישלח משרת האינטרנט שלך לדפדפן אינטרנט בכל פעם שגולש באתר טוען דף. לכן, ככל שתוכל להקטין את הקבצים האלה מבלי להשפיע על המראה והפונקציונליות של האתר שלך, כך הדפים שלך ייטענו מהר יותר.

לשם כך, השתמש בתוסף וורדפרס חינמי כמו Autoptimize שסורק את קובצי ה-CSS וה-JavaScript שלך, מוחק קוד מיותר (כמו רווחים והערות), ומצמצם את הקבצים מספיק כדי לטעון ללא פיגור.

12. התקן תוסף מטמון (קוקיז) וורדפרס.

לעתים קרובות, בעיות ביצועים של וורדפרס יכולות להיות קשורות לאופן שבו וורדפרס מרכיבה דפי אינטרנט בצד השרת.

בכל פעם שמבקר מבקש דף אינטרנט מאתר לא שמור, ה-PHP בשרת הוורדפרס שלך צריך לאחזר את כל התוכן הרלוונטי ממסד הנתונים של וורדפרס שלך, להרכיב אותו לקובץ HTML ולשלוח את הקובץ הזה ללקוח. לשיטה זו יש את היתרונות שלה, כולל חיסכון בשטח שרת ואפשרות תוכן דינמי באתר. אבל, זה גם לוקח יותר זמן ואנרגיה מאשר שליחת דף אינטרנט כתוב מראש.

תוסף מטמון מפשט את כל התהליך הזה. הוא בונה כל דף HTML באתר שלך עם PHP, ולאחר מכן שומר את דפי ה-HTML המלאים האלה שנשלחים למבקרים עתידיים על פי בקשה. על ידי דילוג על תהליך הבנייה, התוכן שלך מגיע למבקרים מהר יותר.

בכל הנוגע לאפשרויות, אנו ממליצים על WP Rocket, W3 Total Cache או WP Super Cache. כולם פופולריים ומתעדכנים לעתים קרובות.

13. פשט את העיצובים והתוכן של הדף שלך.

הנה טיפ שמתאים לכל אתר אינטרנט – אם אתה רוצה להפחית את זמני הטעינה, ספק פחות תוכן לטעינת הדפדפנים. במילים אחרות, פשטו את העיצובים שלכם.

במהלך 10 השנים האחרונות לערך, עיצוב אתרים ראה דחיפה לעבר עיצובים מינימליים יותר. זה הגיוני מכמה סיבות, כולל העובדה שדפים פשוטים יותר פשוט צורכים פחות משאבים וייטען מהר יותר בדפדפנים.

דפי אינטרנט מינימליים טובים יותר גם ל-UX, מכיוון שהם נוטים פחות להציף מבקרים בהשוואה לעיצובים העמוסים שהיו פעם פופולריים. בנוסף, הרבה יותר קל להפוך דפים פשוטים לרספונסיבים, כלומר הדף נראה טוב על פני גדלי מסך רבים ושונים, ממסכים שולחניים ועד לסמארטפונים.

החל מדף הבית שלך, הקדיש זמן מה להעריך את התוכן של כל אחד מהדפים שלך, וחתוך כל דבר שאינו חיוני לחלוטין. זה יכול להיות קשה, במיוחד אם השקעתם כל כך הרבה בעיצוב הנוכחי שלכם, אבל זה יכול לעשות הבדל ניכר בביצועים.

14. סדר את מסד הנתונים בוורדפרס שלך.

אם יש לך אתר וורדפרס במשך זמן מה, רוב הסיכויים שצברת כמה קבצים ישנים ולא בשימוש במסד הנתונים שלך. קבצים אלו עשויים להיות ספאם של הערות, נתונים שנשארו מנושאים ותוספים שאינם בשימוש, משתמשים ישנים, תוכן שלא פורסם ומדיה ישנה, ​​כל אלה תופסים שטח אחסון יקר ומעמיסים על השרת שלך עומס מיותר.

תוספים כמו WP Optimize ו-Advanced Database Cleaner יבצעו ביקורת על הקבצים שלך ויגרמו למחיקה של כל דבר שאינו חיוני. זוהי חלופה הרבה יותר מהירה ובטוחה למחיקת הקבצים מהשרת שלך בעצמך.
בטוח יותר ואף מומלץ למחוק ידנית קבצי מדיה שאינם בשימוש ישירות בספריית המדיה של וורדפרס שלך.

  1. הגבל או השבת תיקוני פרסום.

בכל פעם שאתה שומר פוסט, וורדפרס יוצרת אוטומטית עותק של הגרסה שלך ומאחסנת אותו במסד הנתונים שלך, במקום למחוק את הגרסה הקודמת. זה מאפשר לך לחזור לכל גרסה קודמת של הפוסט שלך אם אי פעם תצטרך.

למרות שתיקונים פוסטים הם תכונה מועילה, הם יכולים להצטבר במסד הנתונים שלך ולאט לאט להשפיע על הביצועים הכוללים של האתר שלך. כברירת מחדל, וורדפרס שומרת תיקוני פוסטים ללא הגבלה, אך עם תיקון קטן אתה יכול להגביל את מספר הגרסאות השמורות לכל פוסט או להשבית לחלוטין את תיקוני הפוסטים.

כדי להגביל גרסאות פוסטים למספר מוגדר, פתח את קובץ ה-wp-config.php של האתר שלך (הממוקם בתיקיית השורש של האתר שלך) והוסף את הקוד הבא לתחתית הקובץ:
define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );
קוד זה מגביל את מספר התיקונים השמורים של כל פוסט לארבעה. אתה יכול לשנות את המספר לכמה שאתה מעדיף, או להגדיר אותו ל-0 כדי לכבות גרסאות, אם כי זה לא מומלץ אם אתה לא עוקב אחר השינויים שלך במקומות אחרים.

  1. הימנע מהפניות מחדש.

זה מובן, דברים קורים, פוסטים נמחקים ומועברים, או שאתה צריך לסדר מחדש את מבנה האתר שלך. כאשר זה קורה, הדרך הטובה ביותר להימנע משגיאות 404 היא על ידי יישום הפניות קבועות.

בכל זאת, נסה להגביל את מספר ההפניות מחדש באתר הוורדפרס שלך. כל אחד מהם מוסיף מעט זמן טעינה נוסף. במיוחד אם יש לך מספר הפניות מחדש ששולחות מבקרים להפניות אחרות, וכן הלאה. הפניות מחדש הן לרוב בלתי נמנעות, אך אופטימיזציה של ארכיטקטורת האתר שלך בשלב מוקדם יצמצם אותן למינימום ותימנע משרשרת הפניה מבולגנת.

  1. כבה Pingbacks ו-Trackbacks.

Pingbacks ו-Trackbacks הן שתי טכנולוגיות וורדפרס שמתריעות על אתרים חיצוניים כאשר אתה מקשר אליהם בתוכן האתר שלך.

Pingbacks ו-trackbacks יכולים להיות נהדרים למאמצי שיווק, מכיוון שאתה מודיע לאתרים אחרים שאתה מעריך את התוכן שלהם, וייתכן שתקבל קישורים נכנסים בתמורה.

למרות זאת, מומחי וורדפרס רבים מסכימים שהחסרונות עולים על היתרונות כאן. כלומר, הם משתמשים במשאבי שרת שלא לצורך ופותחים את הדלת עבור שולחי דואר זבל והתקפות DDoS. אם אתה רוצה לעקוב אחר קישורים נכנסים, אתה יכול לעשות זאת עם כלי ניתוח חיצוני, ויש עוד המון שיטות יעילות להרוויח קישורים נכנסים לאתר שלך.

בקיצור, אנו ממליצים לך להשבית pingbacks ו-trackbacks. כדי לעשות זאת, עבור אל הגדרות > דיון בלוח המחוונים שלך ובטל את הסימון של שתי האפשרויות הראשונות, ניסיון להודיע… ואפשר התראות קישור…

להאיץ את אתר וורדפרס על ידי כיבוי pingbacks ו-trackbacks.

  1. שיפור מהירות אתר וורדפרס – שימוש ב-CDN.

סיבה נפוצה נוספת לביצועים גרועים היא מרחק. הדפים שלך נוטים להיטען במכשירים שנמצאים רחוק יותר מהמיקום הפיזי של שרת האינטרנט שלך. זה משפיע במיוחד על משתמשים בינלאומיים ומשתמשים באזורים מרוחקים. למרבה המזל, אתה יכול להפחית את האפקט הזה עם רשת אספקת תוכן, או בקיצור CDN.

CDN הוא אוסף גלובלי של שרתי אינטרנט מחוברים. כל שרת מאחסן עותק של קובצי JavaScript, CSS ותמונות של האתר שלך. כאשר משתמש מבקש עמוד באתר שלך, השרת הקרוב ביותר למשתמש שולח אליו את הקבצים הללו. CDN נותן לאתר שלך טווח הגעה גלובלי ומהירות טעינה ברמה עבור כל המבקרים, קרובים ורחוקים.

קל להגדיר ולנהל CDNs בכל אתר וורדפרס. ספק איחסון האתר שלך כנראה יציע שירות CDN כחלק מהתוכנית שלך או כשילוב בתשלום, וה-CDN שלך דואג לכל אספקת התוכן עבורך. CDNs פופולריים כוללים את Cloudflare ו-StackPath.

  1. דחוס קבצים עם GZIP.

GZIP היא שיטת דחיסה ללא הפסד איכות בשימוש נרחב לשליחת קבצים דרך האינטרנט. GZIP יכול להקטין את גודל הקבצים בעד 70%, ודוחס קבצים בהרבה פחות זמן ועם פחות כוח מחשוב משיטות דחיסה אחרות. כאשר אתה מחיל דחיסת GZIP על האתר שלך, הקבצים שלך יישלחו למשתמשים מהר יותר מכיוון שאתה משתמש הרבה פחות ברוחב פס מאשר עם קובץ לא דחוס.

ישנם תוספים רבים שיכולים לאפשר דחיסת GZIP באתר שלך. זוהי תכונה נפוצה של תוספים לאופטימיזציית מהירות, שהופכת את התהליך לפשוט כמו סימון תיבה. אם האתר שלך מתאחסן בשרת Apache (כנראה שכן), תוכל גם לאפשר דחיסת GZIP באופן ידני על ידי הוספת הקוד הבא לקובץ ה-.htaccess שלך:
<IfModule mod_deflate.c> AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon AddOutputFilterByType DEFLATE text/css AddOutputFilterByType DEFLATE text/html AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml </IfModule>

20. הגבל סקריפטים חיצוניים.

סקריפטים חיצוניים הם קובצי קוד שבהם האתר שלך משתמש, אך אינם מאוחסנים בשרת האינטרנט שלך. סקריפטים מסוג זה נפוצים בכלי ניתוח ותוספים של צד שלישי כמו Google Analytics ו-Crazy Egg, רשתות מודעות כמו Google AdSense והטמעות של מדיה חברתית כמו "לחץ לציוץ". ערכות נושא רבות של וורדפרס מסתמכות גם על סקריפטים חיצוניים לטעינת קובצי JavaScript, קבצי CSS ומדיה אחרת.

סקריפטים חיצוניים הם לא תמיד דבר רע. סביר להניח שתצטרך לפחות זוג באתר שלך כדי להשתמש בכלים שאתה רוצה. שקלו תמיד את החסרונות של נטילת תוספים וכלים נוספים שעושים שימוש בסקריפטים חיצוניים, ושקול אם הפונקציונליות הנוספת שווה לסחור תמורת פגיעה פוטנציאלית בביצועים.

  1. אל תיפול קורבן ל-hotlinking.

רבים מהטיפים הללו כוללים ביצוע שינויים באתר האינטרנט שלך כדי לייעל את ביצועי וורדפרס. עם זאת, ב-hotlinking מישהו אחר אשם.

Hotlinking הוא כאשר אתר אחד משתמש במשאב שמתאחסן באתר אחר. כאשר אתר אחר מחבר קישורים חמים למשאב שלך, הוא מציג אותו באתר האינטרנט שלו ללא העלות הכספית או הביצועים של אירוח התוכן בעצמם.

נניח שאני רואה אינפוגרפיקה מגניבה באתר אחר שאני רוצה לכלול בפוסט שלי בבלוג. הדבר הנכון לעשות יהיה להוריד את התמונה, להעלות אותה לשרת שלי ולציין את מקור התמונה כראוי. אם הייתי מבצע קישור חם לתמונה (שזה, ליתר דיוק, הדבר הלא נכון לעשות), הייתי מקשר לקובץ הזה כמקור התמונה וטוען אותו מהאתר שלהם.

  1. תזמן משימות לתקופות דלות תנועה.

תזמון משימות רקע הוא דרך מצוינת לשמור על בריאות האתר שלך מבלי לאכול חלק מהיום שלך. דברים כמו גיבויים, עדכונים וסריקות אבטחה ניתנים להפעלה אוטומטית במרווחי זמן קבועים.

אם אתה מישהו שאוהב לתזמן את הדברים האלה, נסה להפעיל את משימות הרקע שלך בתקופות של תעבורה נמוכה יותר. בדרך זו, אינך מפעיל עומס נוסף על שרת שכבר מטפל במספר גדל של מבקרים. עיין בכלי ניתוח התנועה המועדף עליך כדי ללמוד את הימים והשעות הטובות ביותר ביום לתזמן משימות.

בנוסף, שקול להתאים את התדירות של משימות הרקע שלך אם אתה עדיין חושב שיש השפעה על הביצועים. לדוגמה, תוכל לעבור מהפעלת גיבויים יומיים להפעלת גיבויים כל יומיים או פעם בשבוע.

  1. פיצול פוסטים ארוכים למספר חלקים.

אם יישמת את השלבים שלמעלה ועדיין אינך מרוצה מזמן הטעינה בחלק מהדפים, ייתכן שהבעיה היא שהם פשוט מכילים יותר מדי תוכן. פוסטים ארוכים יותר עם נפח גדול של תמונות ומידע דינמי תמיד ייקח זמן רב יותר לעיבוד – שקול לחלק אותם למספר פוסטים במקום זאת. בדרך כלל, ניתן לעשות זאת ללא הפרעה בחוויית המשתמש.

  1. שיפור מהירות אתר וורדפרס על ידי עימוד בפוסטים.

לחלופין, אתה יכול לפצל פוסטים ארוכים למספר דפים אם אתה לא מרגיש שיצירה ראויה לפוסטים מרובים בבלוג. זה מועיל לא רק לביצועים, אלא גם לקריאות. לדוגמה, אתה יכול לפצל פוסט למקטעים שונים לפי פרק כדי להקל על עיבוד פוסטים בחתיכות.

שימו לב ששיטה זו היא הטובה ביותר עבור פוסטים ארוכים עם הרבה מדיה, שאחרת היו נטענים לאט יותר ממה שאתם רוצים. אחרת, שמור את הפוסטים הקצרים יותר שלך בעמוד אחד ומזער את הקליקים בין הדפים. כדי לסייע בקריאה במקרה זה, אתה יכול להוסיף קטע תוכן עניינים עם קישורי קפיצה לכל קטע.

25. ציון הערות.

אולי אתה לא חושב על תגובות כעל תוכן באתר, אבל וורדפרס חייבת לטעון את קטע התגובות של הדף שלך בדף זהה לתוכן האתר הראשי שלך. אם קטעי ההערות שלך פעילים במיוחד, תוכל לחסוך זמן טעינה על ידי עימוד ההערות שלך (יצירת עמוד נפרד לתגובות האתר שלך). על ידי הצבת הערות בדף נפרד, אתה נותן לדף המקורי פחות תוכן לטעון ונותן לקוראים לטעון הערות על פוסט רק אם הם רוצים.

למרבה המזל, וורדפרס מאפשרת לך ליצור עמוד נפרד בקלות לקטע ההערות שלך: נווט אל הגדרות > דיון, סמן את התיבה שליד חלק תגובות לדפים… והגדר את מספר ההערות לכל עמוד (50 כברירת מחדל).
לחלופין, תוכל להשבית את קטע התגובות שלך על ידי ביטול הסימון אפשר לאנשים לשלוח הערות על פוסטים חדשים באותו מסך.

אל תבזבזו זמן!

כמו היבטים רבים של ניהול אתר וורדפרס, אופטימיזציית המהירות היא באחריותך. למרבה המזל, ישנן מספר אסטרטגיות שתוכל ליישם כדי לייעל את זמן הטעינה שלך ולספק את חווית המשתמש המספקת והמהירה ביותר. כדאי להקדיש מעט מזמנך כדי לחסוך למבקרי האתר שלך זמן רב.

פנה עוד היום להוסט סנטר אחסון אתרי וורדפרס – וקבל יעוץ חינם.

המאמר נכתב על ידי ג'אמי ג'ובילר – תורגם מאנגלית לעברית על ידי יהב בנגיאת  ו google translate

Image by fsweb_de from Pixabay