אחסון אתרים על מחשוב ענן
מה זה בעצם מחשוב ענן?
ההבדל בין IaaS, PaaS ו- SaaS
למה יכול להתכוון הטכנאי שלך לגבי "לעלות לענן"
מה זה אחסון אתרים בענן ומדוע זה לא באמת משנה.
כמו הרבה מילים פופולריות, "הענן" הוא מילת מפתח שיווקית כמו שזה מושג אמיתי.
באמת יש דבר כזה "מחשוב ענן", וחברות אירוח אתרים רבות עוסקות באופן פעיל במתן שירותים מבוססי ענן, אך המונח עצמו יכול להיות מעט מטעה, ואין ממש ענן אחד שאפשר לקרוא לו. "הענן."
מחשוב ענן הוא מטאפורה – תפיסה חזותית עבורנו בני האדם שמנסה לתקשר משהו שקשה לדמיין. מה שהמונח מנסה לתקשר הוא הרעיון של כוח מחשוב וירטואלי שרוכב על גבי חומרה מקובצת, מאורגנת בצורה כזו שכוח המחשוב עצמו מכיוון שכלי שירות, כמו חשמל או מים.
הרעיון הוא שאתה יכול להשתמש כמה שאתה צריך, ולשלם עבור כמה שאתה משתמש. בדומה לרשת החשמל או למערכת המים והביוב, אינך אמור לחשוב יותר מדי על המקום שממנו מגיע החשמל או לאן מגיעים מי הניקוז שלך – זה תפקידו של מישהו אחר.
למה אנשים מתכוונים כשהם מדברים על הענן
ענן עובד כך: קבוצת מחשבים (שרתים) מקובצים יחד כך שהם יכולים לתפקד כמחשב ענק אחד.
שרתים וירטואליים נפרסים על גבי אשכול זה.
מנקודת מבט שיווקית ועסקית, "ענן" יכול להיות אחד מכמה דברים שונים.
תשתית כשירות (IaaS): זה מה שקורה כאשר חברה מחזיקה בחומרה בפועל, מאגר שרתים מקובצים ויכולה לספק גישה למכונות וירטואליות, כוננים וירטואליים ומשאבי מחשוב בסיסיים אחרים מהמאגר הגדול יותר.
פלטפורמה כשירות (PaaS): מישהו (שעשוי להיות הבעלים של השרתים, או אולי צורך בתשתית כשירות מספק אחר) מפעיל מערכות הפעלה ושרתי רשת על גבי מכונות וירטואליות ומספק אותן לאחרים לצרכי המחשוב שלהם. זה מה שעושה חברת אירוח אתרים.
תוכנה כשירות (SaaS): מישהו בנה יישום לשימוש אחרים, ומארח אותו בפלטפורמה שבבעלותם הם עשויים להיות. דרופבוקס, גוגל אפליקציות ויישומי אינטרנט מבוססי מנוי אחרים הם דוגמה לכך.
באופן כללי, "מעבר לענן" או לעשות משהו "בענן" פירושו פשוט אחסון נתונים או הפעלת יישומים בציוד המקובץ של מישהו אחר. המשמעות היא שהם צרכנים של תוכנה, פלטפורמה או תשתית כשירות.
לפעמים שלוש שכבות אלה הן בבעלות אותו ארגון. לעתים קרובות הם לא.
הבעיה ב"אחסון ענן" כמטאפורה
קל להתחיל לחשוב על הענן כעל איזה ערפל אתרי של משאבי מחשוב – קליל, אוורירי ורחוק מעלינו. הבעיה בכך היא שהיא רחוקה מאוד מהאמת. עננים מורכבים ממכונות פיזיות, עם חוטים פיזיים ודיסקים פיזיים.
יש לכך מספר השלכות על האופן בו אנו משתמשים וצורכים שירותי ענן, אך הנושא הגדול ביותר הוא אבטחה.
אם אתה שומר נתונים ביישום אחסון נתונים "מבוסס ענן", למי יש גישה לנתונים האלה? האם אתה בכלל יודע איפה הנתונים האלה, פיזית? זה יכול להיות כמעט בכל מקום, כולל במדינה אחרת.
מטאפורה טובה יותר עשויה להיות מחוברת "מאוגדת" או "מקובצת", ואפילו עדיף לומר מה הכוונה בפועל – בין אם מדובר בתשתית, פלטפורמה או תוכנה כשירות.
אחסון ענן והעסק שלך
הבוס שלך קרא מאמר כלשהו במגזין על האופן שבו "מחשוב ענן" הוא הדבר הגדול הבא. עכשיו אתה אמור להבין מה זה אומר ואיך לעשות את זה. איך אתה יכול "לנצל תועלת" ממגמת מחשוב ענן זו?
אתה יכול לעסוק במחשוב ענן כמפיק או כצרכן, או שניהם.
מפיק שירות אחסון אתרים בענן
לעיתים קרובות נאמר שבתקופת זהב, האנשים שמוכרים אתים מרוויחים יותר כסף מהאנשים שחופרים אחר זהב.
זה נכון גם בהתייחס ל"ענן "- אנשים שמספקים שירות ענן כלשהו הם הזוכים הגדולים ביותר, וככל שהשירות בסיסי יותר, כך הפרס גדול יותר.
אספקת IaaS או PaaS זה קצת מחוץ לתחום המדריך הזה ורוב האנשים שקוראים אותו, אך SaaS (תוכנה כשירות) אולי לא.
אם אתה מוכר תוכנה, ייתכן שניתן לדמיין מחדש את היישום שלך כמבצע SaaS.
במקום לספק יישומים שעל הלקוחות להריץ במחשבים ובשרתים משלהם, ייתכן שתוכל לספק גישה לתוכנה דרך דפדפן אינטרנט או יישום שולחן עבודה המחובר לאינטרנט.
צרכן שירותי אחסון ענן
כשרוב העסקים מדברים על היתרונות של מחשוב ענן, הם מדברים על היתרונות של צריכת שירותי ענן (פלטפורמה או תשתית) במקום לייצר בעצמם כוח מחשוב קונבנציונאלי.
חברת יישומי אינטרנט המספקת את יישום ניהול הפרויקטים של SaaS אירחה באופן מסורתי את היישום בשרת משלהם. הם עוברים ליישום שלהם לשרת "וירטואלי פרטי" מבוסס ענן בחברת אירוח. זו פלטפורמה כשירות (PaaS).
חברת האחסון לא מחזיקה למעשה מרכזי נתונים אלא רוכשת כוח מחשוב גולמי משירותי האינטרנט של אמזון (Amazon AWS). זוהי תשתית כשירות (IaaS).
ניתן לתאר את כל אלה כצורות של "מחשוב ענן".
היתרון בכל אחד הוא שניתן לשלם כעת על משהו שאולי בעבר הייתם נדרשים לרכוש (בהוצאות הון משמעותיות).
זה חסכוני במיוחד אם אינך זקוק לעצמך ליתרונות של שרת שלם, או אם אינך יכול להרשות לעצמו את ההוצאה מראש.
אירוח ענן
מה כל זה קשור לאחסון אתרים?
חברות אירוח אתרים רבות מוכרות תכנית "אירוח ענן" כלשהי. זו בדרך כלל סוג של אירוח VPS, כאשר ה- VPS יושב על גבי ענן (אשכול מחשבים) ולא ישירות על חומרת השרת.
תוכניות אירוח משותפות רבות עובדות גם ככה, כאשר עשרות או מאות לקוחות אירוח חולקים VPS יחיד, שבעצמו הוא אחד מני רבים על גבי מאגר משאבי מחשוב.
חברת האחסון עשויה להיות הבעלים של החומרה או לא; הם עשויים ליצור תשתית ענן משלהם, או לצרוך אותה כשירות מספק אחר.
היתרון ללקוח הוא שאירוח מבוסס ענן (המכונה גם "אירוח רשת" על ידי ספקים מסוימים) הוא מדרגי מטבעו. במקום למכונה אחת עם מגבלות אחסון, זיכרון ומעבד, למכונה וירטואלית בשרת ענן אין מגבלה פיזית קשה.
אם הפעילות עולה, זה יכול להשתמש באחוז גדול יותר מהמאגר הכולל; אם הבריכה מתרחבת יתר על המידה, ניתן להוסיף לה חומרה נוספת.
בין אם חברת אירוח מחייבת את הצעותיה כ"ענן "ובין אם לא, לא אמור להדאיג אותך כלקוח אירוח אתרים.
מרבית מארחי האינטרנט עוסקים בצורה כלשהי של אשכולות ווירטואליזציה, כך שבמובנים מסוימים ניתן היה לתאר כמעט כל תוכנית אירוח כ"מבוססת ענן ". למונח יש משמעות, אך כמגרש שיווקי הוא כמעט חסר משמעות.
נכתב עלידי אדם מיכאל ווד